banner

Zonnebloem Moergestel kijkt terug en vooruit


Dit jaar organiseerde de Zonnebloem Moergestel op 19 december voor de 4e keer de zogenaamde Huiskamer Kerstdiners.

Vier vrijwilligers van de Zonnebloem stellen hun huis gastvrij beschikbaar voor een intiem en feestelijk kerstdiner met gasten uit Moergestel. Omdat ze het klein houden, kunnen ze slechts een beperkt aantal gasten per jaar ontvangen, reden waarom ze elk jaar met elkaar afstemmen welke gasten ze, al dan niet met partner, uitnodigen. Samen met andere vrijwilligers wordt het huis versierd en worden er uitnodigingen en kerstmenu’s gemaakt. Natuurlijk wordt er door de vrijwilligers ook uitgebreid en vooral heel lekker gekookt voor de gasten.

Een gedekte tafel en koorzang bij het Kerstdiner in Moergestel.

De organisatie geeft aan: ‘We zijn ook heel blij met ons trouwe koortje dat elk jaar, geheel vrijwillig, op alle adressen een aantal prachtige kerstliedjes komt zingen. Dit geeft een bijzondere sfeer en wordt door iedereen erg gewaardeerd. Ook weet Corrie Laurenssen ons al voor de 4de keer, ook geheel vrijwillig, te boeien met een prachtig en soms komisch kerstverhaal. Prachtig weer dit jaar! Kortom, de “huiskamer kerstdiners” van de Zonnebloem in Moergestel zijn weer zeer geslaagd, zoals ook blijkt uit onderstaande ervaring van een van de gasten.’

Boukje van den Berg, een van de deelnemers: ‘We werden verrast door de uitnodiging voor het kerstdiner van de Zonnebloem Moergestel. Het bleek een geweldige belevenis, een warm bad! We werden door de vrijwilligers opgehaald en kregen een warm onthaal in het feestelijk ingerichte huis. Er waren al veel gezellige gasten aanwezig en lieve vrijwilligers die erg zorgzaam en vriendelijk waren. Ze maakten het tot een waar feest voor ons. Ook het 5 gangen diner was een waar genoegen. Dit diner werd opgeluisterd met kerstzang tussen de gangen door. Vooral Joop genoot enorm van de kerstzang. Tijdens het feestelijke diner genoten we niet alleen van de gerechten, maar ook van het gezellig samen zijn. Wat hebben we genoten! Het was in alle opzichten goed. Veel dank, aan de vrijwilligers van de Zonnebloem, ook namens de andere gasten en in het bijzonder van Joop en mij. Het heeft ons heel goed gedaan. We wensen jullie allen een goed en liefdevol 2018 toe.’

Zonnebloem Moergestel sluit zich graag bij deze mooie wensen aan!

DTZ logo low

Delen: