banner

Teun Terlouw Prins Zotte Mulders Oisterwijk


Wie wordt de nieuwe prins van de Zotte Mulders? Het is Teun Terlouw, ofwel Teunis!

Teun Terlouw als prins Teunis

Zaterdag 6 januari werd Teunis tijdens het Prinsenbal van c.v. De Zotte Mulders gepresenteerd.

Teun is van oorsprong een ‘westerling’ , maar hij heeft zich de lastste jaren als echte carnavalsvierder ontpopt. Zo is hij al geruime tijd lid van de club, en droeg hij enkele jaren bij het Senioren Carnaval vol overgave het narrenpak van de vroegere Heikneuters om de mensen te vermaken. Teun was voorheen adjudant.

Zaterdagavond om 23.11 uur is, in een bomvol wijkcentrum de Waterhoef, Teun Terlouw benoemd tot Prins Teunis van De Zotte Mulders. De presentatie was via het spel Wie is Het? Als adjudanten wees Prins Teunis, Hans Verbeek en Ben Spierings aan. Hij is zeer vereerd dat zijn raad hem het vertrouwen heeft gegeven, voor hun prins te mogen zijn en ze gaan zeker weer een grote bijdrage leveren aan het Döllekesgatse carnaval. Met op carnavalszaterdagavond hun jaarlijks feest in Café “Bij Ons” met als thema: Open’er er nog maar ene, Bij Ons Meuddut!

Wie is Prins Teunis eigenlijk?

Zijn naam is Teun Terlouw en hij woont alweer zo 8 jaar in Oisterwijk. Hij is Rotterdammer van geboorte maar komt al ruim 13 jaar in Döllekesgat. Hij heeft zijn huidige vrouw  Sija (ook raadslid bij De zotte Mulders) in de Beekse Bergen ontmoet, daarna is het balletje gaan rollen en zijn ze samen gaan wonen, eerst in Rotterdam en vervolgens naar Oisterwijk verhuist.

Zijn vrouw was en is nog steeds lid van het Rode Kruis in Oisterwijk en via haar heeft hij weer mensen ontmoet die bij de Zotte Mulders zitten. Hij is eerst als lid mee gaan lopen en daarna in de raad en vorig jaar zelfs adjudant van Prins Dorus. Wegens goed gedrag (grapje) is hij vervolgens ook in het bestuur terecht gekomen. Nu 6 jaar later gaat er een droom in vervulling voor hem, hij mag als prins Teunis de kar gaan trekken. En dat ziet hij als een grote eer. Zijn Brabantse klanken zijn soms wat afwezig, maar hij voelt zich thuis tussen de Brabanders en in Döllekesgat!

Prins Teunis, Van Ons Meuddut, Prins zijn van de oudste en als enige overgebleven carnavalsvereniging van Döllekesgat!

Van links naar rechts: Adjudant Ben, Prins Teunis, Grootvorst Henk en Adjudant Hans (Foto: Matheu Arts).

 

 

Delen: