banner

Pastoor Harry Dumoulin overleden


De voor vele Oisterwijkers, met name in het Westend bekende pastoor Dumoulin is dinsdag 9 januari overleden. Hij werd 94 jaar.

Pastoor Dumoulin en wethouder Lemmens onthullen een naambord (foto Joris van der Pijll).

Sinds 1990 woonde de pastoor in Herpen, nadat hij in de wijk Westend in Oisterwijk jarenlang de ‘tijdelijke’ kerk van de Marcusparochie voorzag van gebeden en kerkelijke zorg bood voor de inwoners. Hij was een geliefd en gewaardeerd mens. Uit waardering werd in die wijk een brug naar hem vernoemd. Vorig jaar werd hij nog geïnterviewd ter gelegenheid van 100 Jaar Nieuwsklok.Veel inwoners leefden mee met de pastoor, en omgekeerd, was er altijd nog interesse van hem in de Oisterwijkse samenleving, met name die in de wijk Westend.

Zaterdag 13 januari om 13.00 uur zal er een Eucharistieviering plaats vinden in de Petruskerk in Oisterwijk.

 

 

 

Delen: