banner

Ook in de winter heerlijk fietsen door Oisterwijkse bossen en Kampina


Een mooie tocht door de Kampina, of op de fiets naar een van de vele gezellige boscafés in de Oisterwijkse bossen, daar lekker warm bij de kachel na een wandeling rond het ven, het is zo lekker om dat gewoon op de fiets te doen! Waarom niet?

Bezoek de Oisterwijkse Kampina (Foto: Rob Rokven)

De sportieve fietser krijgt juist in deze wintermaanden lekker veel ruimte, het is rustiger op de fietspaden en bij gebrek aan blad aan bomen en struiken, kan je verder kijken. Natuurmonumenten heeft speciaal voor de fietsliefhebber deze mooie route van 33 kilometer uitgezet. Deze gevarieerde fietstocht in het hart van Noord-Brabant voert je langs beken en boerderijen, vennen en vergezichten. Met prachtige plekken om te pauzeren. En steevast brandt in de vele boscafés de kachel, is er altijd soep en een broodje te krijgen en kan je daarna vol energie op de terugweg, of verder. Ook in de winter is het heerlijk buiten!

Bezoekerscentrum

Ook is een bezoek aan het Oisterwijkse Bezoekerscentrum aan te bevelen. Midden in de Oisterwijkse bossen is het een goed startpunt voor een wandeling ‘rond het ven’. En hoewel er ruimte is voor de heilige koe, is het helemaal geen slecht idee ook dat ritje op de fiets te doen. Alvast de frisse lucht opsnuiven en op de weg er naar toe genieten van landschap en natuur. Bij het Bezoekerscentrum treft u informatie aan over de omgeving, en ook hier zijn diverse routes verkrijgbaar. Voor wie van ver komt: de fietsen op de fietsdrager en aldaar gratis parkeren, om vervolgens een rondje Oisterwijk te doen? Er is niks mis mee!

Fietsverlichting!

Genieten op de fiets in Oisterwijk. (Foto: Jurgen de Rooij).

Let wel, het is aan het einde van de middag nog steeds vroeg donker, dus zorg op de terugweg wel voor goede fietsverlichting! En ook niet overbodig, de juiste kleding. In de wintermaanden kan de wind guur zijn, het lichaam warm, en dat vraagt om warme ademende en goed beschermende fietskleding. De mooie natuur hoeft u niets voor te doen, die krijgt u er gratis bij; al eeuwen lang vertoeven vele fietsliefhebbers, zowel recreatief als sporters, op de mooie fietspaden en landschappelijke wegen in Oisterwijk. Maar als we dat doen, laten we het dan wel goed, prettig en veilig doen!

Delen: