banner

Oisterwijkse hobbyisten: Ber Beerendonk


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag fotoliefhebber Ber Beerendonk. Zelf maakt hij foto’s van diverse hobbyisten, en stuurt deze naar de lokale media, maar het moment is daar, dat hij ook zelf een keer in de belangstelling komt. Loes Westgeest heeft de rollen deze keer omgedraaid en Ber Beerendonk met de zoeker ‘geschoten’:

De fotograaf

Ber Beerendonk ‘aan het werk’ (Foto: Loes Westgeest).

wat ziet de fotograaf

kijkend door zijn lens

is het de mens

is het een beeld

dat hem doet vermoeden

dat hij juist heeft vastgelegd

wat de foto zonder woorden zegt

raakt hij ontroerd

van de blik

de ogen

de glimlach

ziet hij het verdriet

in het doorgroefd gelaat

of het ongerepte van het jonge kind

een foto die blijft hangen

op het netvlies zit geplakt

dat is zijn doel

een foto met gevoel

Loes Westgeest

Ber Beerendonk (Foto: Loes Westgeest)

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low

Delen: