banner

NAH zwemmen in Oisterwijk


NAH zwemmen in Oisterwijk betaalbaar mogelijk gemaakt door subsidies.

Het is donderdagmiddag 25 januari, het wekelijkse zwemuurtje zit er weer op. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en de zwemmers komen nog even bijeen voor een leuke groepsfoto. Ondanks de vermoeidheid straalt het enthousiasme, plezier en het voldane gevoel ervan af. “Ik kijk er altijd erg naar uit, ik ben graag in het water, dit is na mijn NAH niet veranderd. Het biedt plezier en vooral ontspanning”, aldus Irma (één van de deelnemers).

NAH zwemmen in Oisterwijk

Voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is het niet gemakkelijk om een goede en veilige zwemplek te vinden. Het ontbreken van deskundige begeleiding, een goede toegankelijkheid van het zwembad en teveel prikkels zijn factoren die ertoe leiden dat mensen met NAH niet zwemmen. Sport- en Zorgatelier Oisterwijk en Optisport zwembad de Leye brengen daar – in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation en de gemeente Oisterwijk – verandering in. Door de financiële steun is het mogelijk de lessen betaalbaar te houden. Daarnaast is een nieuwe zwembad-rolstoel geschonken.

Elke donderdag, m.u.v. schoolvakanties, is het bad open van 13.15 tot 15.15 uur. In die tijd zijn er twee groepen van elk een klein uur. de lessen starten altijd met een gratis proefles. Bevalt het? Dan ben je van harte welkom om elke week te komen zwemmen (€5,- per les). Je hebt geen CIZ of WMO indicatie nodig om mee te doen. Info via jellevandenelzen@wyzorg.nl – 0642059520

DTZ logo low

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl