banner

Losschieten Boeren Bruidspaar Oisterwijks Dölleksgat


Op vrijdag 2 februari vindt de grootste kroegentocht van Oisterwijk plaats ter gelegenheid van het losschieten van het Boeren bruidspaar.

Om 19 uur is het verzamelen bij ’t Molentje, dan schieten ze de bruid los op het Kerkplein. Daarna gaat de stoet in boerenkleding of carnavalskleding op pad onder leiding van het ‘groot samengeraapt Oisterwijks dweilorkest’, langs zes verschillende kroegen:  ’t Molentje, Willeke d’n Draaier, Curnonsky, Bij Ons, Lieve Lente en ’t Gelagh.

Bruidegom Willem van Frederik de Kooij meej d’n mijter van de groenteboer en Adriana de Gier van Nel de vroedvrouw van ‘t pleintje trouwt op Carnavalsmaandag 12 februari 2018 meej z’n bruid Sanne van Wijnanda d’n onderwijzeres van Henrica uit Mokum en Janus d’n serviezenboer (Foto Stichting Döllekesgat).

Sanne van Wijnanda de onderwijzeres van Henrica uit Mokum en Janus de serviezenboer (oftewel Sanne Schelfhout-van Helvert)
en
Willem van Frederik de Kooij mee d’n mijter, van de groenteboer en Adriana de Gier van Nel, de vroedvrouw van ’t pleintje (Willem Kooijmans)

zullen op maandag 11 februari 2018 in het centrum van Oisterwijk in de onecht worden verbonden, daarover later meer!

Delen: