banner

Gemeente past informatie Almystraat en KVL aan


Nadat wij een uitgebreid rapport hebben gemaakt van de waarnemingen ter plaatse, de reacties van inwoners, ervaringen van weggebruikers en reacties van de politiek, heeft de gemeente haar bericht over de Almystraat en KVL aangepast. Voorlopig blijft de situatie die wij omschreven hetzelfde, alsmede de klachten. Na de voorgenomen aanpassing worden een aantal klachten gedeelte opgelost.

Gedwongen de weg op, want auot’s blokkeren de doorgang van de stoep…

De gemeente laat weten dat de eerder gepubliceerde aanpak met een aantal maatregelen rondom het parkeren pas ingaat op het moment dat het verkeersbesluit officieel van kracht is. ‘Dan worden ook de verkeersborden geplaatst om de nieuwe situatie aan te geven.’ Hoe lang het nog duurt voordat de maatregelen worden doorgevoerd, is niet bekend.

Vrouwonvriendelijk
Behoudens het parkeren buiten de vakken, en vermoedelijk ook het blokkeren van doorgangen, zullen deze maatregelen geen positief effect hebben op de beperkte ruimte voor bewoners in de nieuwe wijk. De parkeervakken zijn minimaal en worden volgens hen veelal bezet door bezoekers aan bedrijven. Ook vanaf de bedrijven op de KVL zijn ondertussen klachten ontvangen: ‘Als wij parkeren op het terrein aan de Ambachtstraat trekken we oude schoenen aan om bij kantoor te komen, omdat je je schoenen kapot loopt op het gebroken puin waarmee het parkeerterrein verhard is.’ En ook: ‘Het parkeerterrein aan de Ambachtstraat en de voetpad naar het KVL terrein zijn slecht verlicht. Met name vrouwelijke collega’s voelen zich daardoor onveilig.’

Ook de tekst die de gemeente schreef over de fietsstraat is vandaag door hen aangepast: fietsers hebben geen voorrang, auto’s zijn ‘te gast’. Volgens de rijschoolhouder heeft dit echter geen juridische waarde, het zou slechts een suggestie zijn.

 

 

Delen: