banner

Thomas van Berkel alsnog naar NK


Op zaterdag 23 december kwamen schaatsers van De Vennen aan de start van wedstrijden op ijsbanen in het gehele land.

Thomas van Berkel (foto Wouter Groenen)

Voor Thomas van Berkel was de reis naar Groningen bijzonder succesvol. Naast twee mooi persoonlijke records voldeed hij hier namelijk alsnog aan de kwalificatie-eis voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor Pupillen.

Een week eerder was Thomas nog erg teleurgesteld omdat het hem net niet was gelukt om de 500 meter binnen de 50 seconden te rijden. Aangezien deze limiettijd voor 8 januari 2018 moet zijn gereden en er tot dat moment in Tilburg geen ritten over 500 meter meer op het programma staan, dreigde Thomas deelname aan het NK te missen. Op zaterdag 23 december kreeg hij echter een onverwachte nieuwe kans. Daarvoor moest hij wel helemaal naar Groningen reizen. Met zijn tijd van 49.45 reed hij hier een nieuw persoonlijk record en voldeed hij ruimschoots aan de limiet. Vervolgens verbeterde hij met 1:40.44 ook zijn persoonlijk record op de 1000 meter met ruim twee seconden.

Ook Sanne van Duijnhoven maakte een verre reis voor een schaatswedstrijd. In Enschede reed zij 44.52 op de 500 meter en na een goed opgebouwde rit over 3000 meter liet zij de klok stilstaan op een tijd van 5:07.13.
Karlijn Schellekens bleef wat dichter bij huis. Tijdens een pupillenwedstrijd in Eindhoven reed zij 54.25 op de 500 meter en 1:15.98 op de 700 meter.

Delen: