banner

Stervenskunst onderwerp van dialoog in Oisterwijk


Dinsdag 12 december van 9.45 uur tot 12.30 uur is er in het Raadhuis van Oisterwijk een dialoog over het thema: Stervenskunst als levenskunst.

De Dialoog, aan een tafel, met mensen, al of niet onder het genot van een lunch, kopje koffie, maar altijd met respect en in openheid. (foto Joris van der Pijll)

De dood blijft ons afschrikken. Als levenden duwen wij “de dood” voorzichtig uit het zicht weg. Artsen geven liever hoop dan slecht nieuws en familieleden willen hun dierbare niet verliezen. Kortom, onze huidige cultuur kijkt weg van sterfelijkheid.
De organisatie ‘Levenskunst voor wie goed oud wil worden’ stelt in 2017 de verzoening in hun activiteiten centraal. Zij vinden het een uitdaging om met geïnteresseerde personen daarmee in dialoog te gaan. Vandaar het pleidooi om stervenskunst te bespreken en te beoefenen in de levenskunst. Een uitnodiging om tijdig na te denken over ons onvermijdelijk lot en over de invulling die we wensen te geven aan de resterende tijd. Wie alvast went aan het vooruitzicht van de dood en ook praktische voorbereidingen treft voor zijn oude dag, kent minder angst of verzet zich niet zoveel tijdens die finale momenten. Omgaan met de dood zit in een spanningsveld tussen vasthouden, loslaten en uiteindelijk thuiskomen.
De sleutel ligt hiervoor bij zinvolheid. Zin hebben in het leven hangt af van de betekenisvolle verbindingen die we leggen met familieleden, medemensen en onze bezigheden.

Deelnemers zijn verplicht zich in te schrijven. Er zijn maximaal drie tafels met aan elke tafel maximaal acht deelnemers en een professioneel gespreksleider. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Geurige koffie/thee met iets lekkers staat klaar. Aanmelden kan tot maandag 4 december via www.metgezelinzingeving.com of bij Jan Daem via 013/5286188.

Delen: