banner

Oisterwijkse hobbyisten: Gert Geurtsen


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Parcoursrijder Gert Geurtsen:

Gert Geurtsen leest voor uit prentenboeken (Foto: Ber Beerendonk)

Mijn naam is Gert Geurtsen , ik ben 63 jaar en woon in Oisterwijk. Mijn hobby “Oma Boekentas”, is een combinatie van verschillende hobby’s:  Het schrijven van liedteksten, versjes en (poppenkast) verhalen; Het voorlezen aan (jonge ) kinderen en het spelen van poppenkast.

Verschillende hobby’s zijn een gevolg van mijn hbo studie aan de Opleiding voor Kleuter- en Hoofdleidster in Eindhoven. Onderdeel daarvan was een toneelopleiding “improviseren” , waar ik ook later veel aan heb gehad. Ik maakte mijn eigen methodes rondom thematische projecten . Dat hield me op allerlei fronten scherp en creatief.

Het poppenspel van Oma Boekentas (Foto: Ber Beerendonk)

In mijn voorstellingen lees ik voor uit prentenboeken , zing ik een zelfgeschreven liedje of lees ik een dito versje voor , houd ik een kort gesprekje met de kinderen over het onderwerp en speel ik een stukje zelf verzonnen poppenkast. Ik maak gebruik van prentenboeken met een sterke tekst rondom een thema , en daar sluit ik de rest van de voorstellingen ook op aan.

Mijn ideeën breng ik ook samen in wat straks een creatief boek gaat worden rondom het voorlezen en verwerken van thematisch sterke prentenboeken.

Ik wil gaan optreden , overal waar ik een podium kan krijgen : in bibliotheken , op scholen , in wijkcentra , op Burendagen , op kinderfeestjes.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low

Delen: