banner

Oisterwijkse hobbyisten: Jack


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Parcoursrijder Jack de Bakker:

Jack doet mee aan menwedstrijden (Foto: Ber Beerendonk)

Mijn naam is Jack de Bakker, ik ben 58 jaar en woon in Oisterwijk.

Mijn hobby is aangespannen rijden. Ik doe dat recreatief, maar ook in wedstrijdverband. Jaren geleden ben ik door mijn vrouw en zoon in aanraking gekomen met paarden. Ik ben eerst begonnen met paardrijden onder de man, maar door verscheidene blessures ben ik daarmee gestopt. Daarna heb ik het mennen ontdekt en toen hebben we een Haflinger gekocht genaamd Daniek en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Eerst lekker door de bossen met ons koetsje, vrouw en picknickmand mee en heerlijk rijden.

Nu ben ik nogal competitief en ben samengestelde menwedstrijden gaan rijden. Daarbij rijd je dressuur, een vaardigheidparcours, een wegtraject en een hindernissenparcours. Hierbij zit of staat een groom achterop.

Jack bij Ber Beerendonk in de fotostudio.

Ik reed eerst oefenmarathons, maar omdat dit steeds beter ging ben ik sinds dit jaar officiële KNHS wedstrijden gaan rijden.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl
DTZ logo low

Delen: