banner

Sinterklaas doneert aan Oisterwijkse Voedselbank


De inzamelactie voor de Voedselbank is gestart, en niemand minder dan Sinterklaas heeft een flinke donatie gedaan. Die werd meteen al naar de voedselbank gebracht, zodat er weer gezinnen en kinderen blij gemaakt kunnen worden.

Veel scholen in Oisterwijk zijn door de Oisterwijkse inzamel vrijwilligers enthousiast gemaakt. De Coppele, de Mozaik, de Kikkenduut, Den Akker, Darwin en de Molenhoek hebben aangegeven om met hun leerlingen te gaan inzamelen. Inwoners kunnen daar hun spullen afgeven, meegeven aan de kinderen, ze kunnen dagelijks tussen 16.00-18.30 uur terecht aan de Dieze 70, of eventueel geld storten op rekeningnummer NL38RABO0168940779 t.n.v. M. Copal o.v.v. Voedselbankactie. Van dit bedrag worden boodschappen gedaan.

Sinterklaas

Snoepzakken, appels en leuke tasjes gingen al naar de Voedselbank actie in Oisterwijk; Dank u Sinterklaasje!

De eerste flinke donatie kwam afgelopen weekend van Sinterklaas, via zijn helpers, de vrijwilligers van Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk. Een krat met appels, snoepzakken en rugzakjes die overgebleven waren van de Sintvoorstellingen in Tiliander. Deze zijn direct al bij de Voedselbank afgegeven. Ze waren er erg blij mee.

Inzamelpunt

In Oisterwijk roept Omroep Brabant samen met de lokale media van Oisterwijk en lokale vrijwilligers op om tussen 4 en 14 december houdbaar voedsel in te zamelen. Dit kan worden ingeleverd bij het inzamelpunt aan de Dieze 70 in Oisterwijk, dagelijks van 16.00-18.30 uur. Vorig jaar was de actie een succes en dat succes willen we zeker ook dit jaar evenaren.
De producten die ingezameld worden zijn:

 • Thee
  in alle soorten en maten. Liefst in doosjes vanwege het stapelen.
 • Koffie voor filtermachines
  geen pads of cups.
 • Rijst
  liefst in standaardpak. Mag wit of bruin.
 • Pasta
  liefst in pak vanwege stapelen.
 • Pastasaus
  in pak, niet in pot.
 • Soep in blik
  liefst niet in slappe pakken.
 • Zoet beleg
  hagelslag is fijn want dat zit in een pak maar jam of pindakaas of chocopasta mag ook.
 • Lang houdbare melk
  liefst in pak, geen fles.

Wij hopen dat ook u meehelpt met inzamelen!

DTZ logo low

Delen: