banner

Nieuwsklok deelt feestbuffet met Oisterwijkse minima


Geen gevulde schoen maar wel een gevulde buik! Dat was het resultaat van de spontane samenwerking afgelopen zaterdag, tussen Nieuwsklok en Mentorhulp Oisterwijk.

Een overbemeten buffet … (Foto: Leny van Schijndel)

Het buffet bij het feest voor genodigden, ter gelegenheid van 100 Jaar Nieuwsklok, was ruim bemeten. Een aantal volle schalen bleven onaangeroerd in de koeling staan. Zonde, dachten ze bij de Nieuwsklok, en met de herinnering aan een eerder gepubliceerde actie van Erik en Karin Rentmeester, werden die gebeld: ‘Kunnen jullie hier een aantal mensen in Oisterwijk mee plezieren?’

‘We hebben vandaag diverse schalen van het buffet bij een 10-tal mensen rond gebracht. Deze mensen kunnen net geen gebruik maken van de voedselbank, vallen er net buiten en hebben het extra zwaar,’ aldus Karin. ‘Met regelmaat brengen we eten en soms andere producten waar behoefte aan is bij deze mensen. We proberen ze ook te helpen naar een beter leven, dat men niet alleen voeding en producten krijgt maar ook ondersteuning. De meeste mensen helpen weer een ander, zodat ze niet alleen ontvangen, maar ook iets kunnen geven voor een ander, want iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is.’ Bij een van de bezochte personen, die samenwoont met haar zoon, kwam gelijk een opmerking van dankbaarheid: ‘Oohhhh dankjewel, we hadden voor vanavond niets in huis en ik wist echt niet hoe ik het moest doen.’

Uiteraard werd de nodige zorgvuldigheid in acht genomen wat betreft de hygiëne. Alleen onaangebroken schalen werden gebruikt, en tot aan moment van afleveren werden die gekoeld bewaard. ‘We mochten rond met flink wat rijk gevulde schalen, waar heel veel lekkers op zat. We hadden voor ieder extra voedsel bij ons, zodat ze een paar dagen vooruit kunnen. Dus voor deze groep geen gevulde schoen, maar een gevulde buik. Grote dank Nieuwsklok, voor jullie geweldige gebaar naar deze groep mensen.’

Wil jij ook een helpende hand aanreiken, denk dan aan vrijwilligerswerk bij Stichting Oisterwijk Centraal.

 

DTZ logo low

Delen: