banner

Minima Oisterwijk krijgen cadeau ‘Van Loes’


De minima in Oisterwijk mogen rekenen op een flinke bijdrage uit de opbrengst van de gedichtenbundel ‘Mijmeringen – Van Loes’. 

Dinsdagmiddag mocht Sandra van Nieuwkerk, bestuurslid van de Stichting Oisterwijk Centraal, uit handen van Loes Westgeest een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 2.810 euro. Het is de opbrengst van haar gedichtenbundel. Een bijzondere bundel van foto’s en gedichten uit en over de natuur in en rondom Oisterwijk, de Parel in ’t Groen. Het boekje is uitverkocht!

Van Loes

En zondag bij Lovo (Foto: Joris van der Pijll)

Van Loes is de titel boven de fotogedichten van Loes Westgeest, zoals die wekelijkse in de lokale media van Oisterwijk verschijnen. Loes bezoekt meerdere keren per week de Oisterwijkse bossen en wandelt rondom de vennen. Onderweg legt ze met haar camera vast wat de natuur haar die dag toont. Thuis haalt ze inspiratie uit die foto’s en komen er ‘mijmeringen’ boven; gedachten worden woorden. Een selectie van 110 van deze gedichten werden gebundeld in een boekje, en afgelopen maanden verkocht. Samen met een donatie van de Stichting Jacques de Leeuw, bracht het boekje een flink bedrag op. Dat bedrag mag gebruikt worden door de Stichting Oisterwijk Centraal voor het organiseren van ontmoetingen met lunch of diner, voor de minima van Oisterwijk, het project ‘Eten wat de pot schaft’.

Kicken!

‘Ik krijg er een enorme kick van!’ aldus Loes toen ze besefte dat het resultaat van haar actie zo’n succes bleek. ‘Het maken en verkopen van het boekje heeft mij meer energie gebracht dan dat het mij heeft gekost. En ik ben er dan ook van overtuigd dat het een bijdrage aan mijn genezing heeft geleverd. Vorige week dinsdag heb ik een PET-scan ondergaan en donderdag kreeg ik van de hematoloog te horen dat ik genezen ben. Ik hoef geen medicijnen meer te slikken en ik hoef pas in maart op controle te komen.’

Loes Westgeest doneert 2.810 euro aan Sandra van Nieuwkerk van de stichting Oisterwijk centraal (Foto: Joris van der Pijll).

Kippenvel

De bundeltjes gingen als zoete koek over de toonbank: ‘Afgelopen zondag belde mij nog een mevrouw die er al een had gekocht, of ik er nóg tien had. Ze komt uit een gezin van 13 kinderen. Twee van hen waren al jong opgenomen in wat nu Amarant heet. Het gezin heeft met elkaar inmiddels 70 jaar voor deze broers gezorgd. En dat willen ze met elkaar gaan vieren. Ze krijgen allemaal een boekje cadeau van deze dame. Kijk, daar krijg ik kippenvel van!’

Het geldbedrag werd dankbaar in ontvangst genomen, en de stichting kan hiermee heel wat mooie bijeenkomsten organiseren.

Delen: