banner

Kerstactie Durendael Oisterwijk


Op donderdag 21 en vrijdag 22 december 2017 vindt de jaarlijkse kerstactie van 2College Durendael plaats. Leerlingen gaan in december met een sponsorkaart langs de deuren in Oisterwijk en omgeving om geld op te halen voor het goede doel. Ook bedrijven kunnen sponsoren door het beschikbaar stellen van producten en diensten voor de loterij.

De goede doelen
De kerstactie is een jarenlange traditie op Durendael waarvoor zowel leerlingen als leraren zich met veel enthousiasme inzetten. Elk jaar kiezen de leerlingen twee goede doelen uit. Dit jaar hebben zij gestemd voor stichting ‘Let the children play’, een organisatie die zich inzet voor Amasiko Greenschool in Oeganda en stichting ‘Amigos de San Juan de Flores’, die zich richt op de structurele ontwikkeling van het dorp San Juan de Flores in Guatemala.

Waar gaat het geld naar toe?
‘Let the childeren play’ gaat het geld besteden aan betere sanitaire voorzieningen op school (ecosantoiletten) en ‘Amigos de San Juan de Flores’ zet het geld onder andere in voor studiebeurzen om leerlingen in Guatemala een betere toekomst te geven. Een goed voorbeeld daarvan is Bill Ortíz Ramos die tijdens de presentatie in de aula aan de leerlingen zijn persoonlijke verhaal vertelde.

Deur-tot-deur actie
De hele maand december gaan de leerlingen langs de deuren in Oisterwijk en omgeving. U kunt hen sponsoren voor hun deelname aan allerlei (sportieve) activiteiten, zoals schaatsen, zwemmen, of fietsen en nog veel meer. Ook op school worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er de welbekende computermarathon in de aula. Maar ook film kijken, een nacht lang voetballen, spelletjes spelen en een Uni Hockeymarathon staan op het programma. Ook kunt u bijdragen aan onze Kerstactie door een heerlijk kerstontbijt uit eigen keuken te bestellen bij onze leerlingen of via een ‘heitje’ voor een karweitje.

Doet u mee?
De leerlingen die bij u aanbellen, zijn altijd in het bezit van een 2College leerlingenpas, zodat zij zich kunnen identificeren. Op de sponsorkaart kunt u uw bijdrage noteren. De sponsorkaart is voorzien van een 2College logo en een handtekening van de school. Hebt u een eigen bedrijf? Dan kunt u onze kerstactie steunen met producten en diensten voor de loterij. Op vrijdagochtend 22 december gaat het docententeam op pad om alles op te halen. De medewerkers en leerlingen van Durendael danken u bij voorbaat voor uw gulle gift.

DTZ logo low

Delen: