banner

Sinterklaasboek over Oisterwijk uit de startblokken


Aanstaande zondag 19 november krijgt Sinterklaas na zijn verschijning op het podium bij Tiliander het eerste exemplaar aangeboden van het boek “Daar werd aan de deur geklopt. 75 jaar Sint-Nicolaascomité / Stichting Sint-Nicolaas Oisterwijk”.

Sinterklaas komt al vele jaren met de trein naar Oisterwijk.

Dit jubileumboek is geschreven door Martin van der Waals en voorzien van mooie, vaak unieke foto’s en illustraties uit het archief van de Stichting, het archief van het Kerkklokje en uit diverse particuliere collecties. Het biedt een mooi beeld van de viering van het openbare Sinterklaasfeest in Oisterwijk van de afgelopen 75 jaar en ook een klein beetje van de jaren daarvoor. Bij talrijke Oisterwijkers zal het herinneringen oproepen aan het Sinterklaasfeest uit hun jeugd. Van de liedjes en snoepzakken bij de spannende voorstellingen de Kunstkring en later in Tiliander. De Sint die per trein, vliegtuig of brandweerauto in het dorp kwam. Maar ook van die keer dat de Sint op een zwart paard reed en dat er sprake was van een kleine uitvoering van het paard van Sinterklaas. Ook de Sinterklaasvoorstellingen van de Trappaf-spelersgroep trokken volle zalen.

Sinterklaas in vervlogen tijden …

Meer hierover en over de wetenswaardigheden van de medewerkers die dit allemaal organiseerden valt te lezen in het genoemde boek, nummer 9 in de Oisterwijkse Historische Brochurereeks. Zondag na de presentatie voor € 10,00 verkrijgbaar bij Tiliander en bij ZININ. Vanaf maandag voor € 12,00 bij Bruna, Boekhandel Oisterwjk, VVV Oisterwijk, Foto Vlaminckx, Intertoys, heemcentrum De Kleine Meijerij en www.kwartiervanoisterwijk.nl.

Delen: