banner

Sinterklaas in Oisterwijk


Wat hadden de Sint en zijn pieten het druk, druk, druk met het maken van het nieuwe liedje en het sinterklaasjournaal voor de kinderen van Oisterwijk. De clip van het nieuwe liedje ‘Stap maar op’ is hieronder al te zien; het sinterklaasjournaal is op of kort na 15, 22 en 29 november te zien via Youyube, onze Sinterklaas pagina en daarna ook op Lovo.

Sinterklaas komt aan in Oisterwijk. (foto Joris van der Pijll)

Als alles verder mee zit komt de Sint op 18 november aan in Dokkum en vanaf daar is het normaal maar een paar uurtjes rijden om in Oisterwijk te komen. Maar ja, al die schoorstenen die hij dan tegen komt! Vandaar dat hij afgesproken heeft om op zondag 19 november zijn opwachting in Oisterwijk te maken. Sint en zijn vele pieten komen dan aan op het station om 14.13 uur.

Handjes geven

Zoals al vele jaren heeft de Sint i.v.m de veiligheid nadrukkelijk aan de organiserende Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk verzocht goed te benadrukken dat hij geen handjes geeft op het station en tijdens zijn rit op het paard. Begeleid door het Pietenorkest gaat de stoet van het station naar het Gemeentehuis alwaar de Sint van zijn paard gaat. Vervolgens  zal hij zich al lopend over het Lindeplein naar het bordes van theater Tiliander begeven. Tijdens deze voettocht zal hij uiteraard zoveel mogelijk kindjes handjes geven. Het is héél handig voor Sint en pieten als de kinderen op hun eigen gemaakte muts of mijter hun naam schrijven. Op het bordes staat zoals gebruikelijk Burgemeester Hans Janssen het gezelschap al op te wachten voor een hartelijke begroeting.

De kaft van het nieuwe boek over 75 jaar Sinterklaascomité in Oisterwijk

Nieuw boek

Na de lieve woordjes van de Sint en het zingen van liedjes door en met de pieten wordt het boek ‘Daar werd aan de deur geklopt’ gepresenteerd. Het boek werd geschreven door Martin van der Waals, en toont de geschiedenis van de nu 75 jaar bestaande Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk en maakt onderdeel uit van de Oisterwijkse Historische Brochurereeks. Deze reeks wordt uitgegeven door de Stichting Het Kwartier van Oisterwijk. De brochure is aansluitend aan de intocht in theater Tiliander verkrijgbaar voor € 10,00. Vanaf 20 november ligt de brochure bij Boekhandel Oisterwijk, Bruna, VVV, Foto Vlaminckx, Intertoys en Heemkundekring en kost dan € 12,00. Bestellen kan ook digitaal, via www.kwartiervanoisterwijk.nl

Tiliander

Het hoogtepunt van het sinterklaasfeest blijft toch wel de voorstellingen in theater Tiliander. Dit jaar zijn de voorstellingen op zaterdag 2 en zondag 3 december. De aanvangstijden zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur, 15.00 uur, 16.30 uur en alleen op zaterdag ook nog om 18.00 uur. De Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk die dit alles organiseert heeft de volgende richtlijnen samengesteld:

  • Voorstellingen voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar uit de kernen Oisterwijk en Heukelom. Per gezin max. 2 volwassen begeleiders.
  • Ieder moet een geldig toegangsbewijs hebben welke wordt verstrekt tijdens de huis aan huiscollecte die dit jaar plaats vindt vanaf maandag 20 t/m maandag 27 november.
  • Is men op het moment van collecte niet thuis dan wordt er een informatiekaart in de bus gestopt.
  • Kaartjes zijn dan alsnog verkrijgbaar in theater Tiliander op dinsdagavond 28 november tussen 19.00 en 21.00 uur.
  • Ruilen van kaartjes voor andere aanvangstijden is eveneens op 22 november tussen 19.00 en 21.00 uur mogelijk. Onderling ruilen met familie of kennissen is uiteraard ook een optie.
  • Neem alleen kaartjes voor het eigen gezin. Als u kaartjes neemt voor anderen brengt dat de stichting in problemen wat betreft het overzicht van het aantal uitgegeven kaartjes. Jaarlijks komen er kaartjes niet terug en wij hopen toch dat elk kind kan komen kijken.

Delen: