banner

Oisterwijkse molenaar naar Seoul


De Oisterwijkse Molen, de molenaar aldaar, neemt voortouw; het molenaarsvak moet op de Unesco lijst komen!

Een van de molenaars vertelt aan basisschoolkinderen over zijn vak.

Twee jaar geleden werd het Ambacht van Molenaar als eerste Nederlandse traditie door toenmalig minister Bussemaker voorgedragen voor de “Representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO”. Nu is het zover!

Gastheer voor deze bijeenkomst is Zuid-Korea. Een delegatie vanuit de top van het molenaarsvak zal komende maand (4 tot 9 december) naar Seoul afreizen. Molenaar Hub, die van de Oisterwijkse Kerkhovense molen, zal daarbij aanwezig zijn. Samen met andere vrijwilligers draait Hub de molen, en draagt hij het vak over aan de toekomstige generatie; hou houdt het vak draaiende, zo ook de molen.

Een molen die stil staat, verliest zijn kracht, en zal uiteindelijk letterlijk instorten.

Delen: