banner

Vogelshow bij de Tuinfluiter in Haaren


Zaterdag 25 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 26 november van 10.00 uur tot 16.00 uur is er aan de Belversestraat 23A in Haaren een vogelshow.

Vogelvereniging “De Tuinfluiter” uit Haaren staat voor belangrijke vernieuwingen die voelen als uitdagingen. De eerste uitdaging: Inrichten van de nieuwe locatie.

Ruim 40 jaar actief  met diverse verenigingsactiviteiten en een jaarlijkse vogeltentoonstelling. In 2017 zijn ze naar een nieuwe locatie aan de Belversestraat te Haaren gegaan. Daar hebben ze al een aantal verenigingsavonden gevuld en zullen daar voor het eerst de jaarlijkse vogelshow gaan houden. Het is voor de leden wel spannend om alles op een nieuwe locatie weer prima op orde te krijgen. Hun doel is de bezoekers te laten genieten van een mooie show, te informeren over het houden van vogels en ze waar mogelijk te binden aan de vereniging. Er is een ruim aanbod van gezonde vogels zodat ze ook belangstellenden vooruit kunnen helpen. De toegang tot de vogelshow is gratis.

De tweede uitdaging: Samenwerking in de regio

Met vogelvereniging “De goudvink” uit Vught zijn ze momenteel aan het onderzoeken in hoeverre ze samen kunnen gaan werken. Bij de eerste bijeenkomst van besturen bleek al snel dat ze veel gemeen hebben en elkaar wat kunnen bieden. Van beide zijden is de intentie uitgesproken om te starten met:

A- Al dit jaar bezoeken leden elkaars tentoonstelling om kennis te maken

B- Verenigingsactiviteiten gaan delen en deelname stimuleren

C- Elkaars vogeltentoonstelling  gaan versterken.

Delen: