banner

Oisterwijkse hobbyisten: Eric Schepens


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag DJ en grensrechter Eric Schepens:

Eric Schepens rechts is scheids- en grensrechter (Foto: Ber Beerendonk)

Hoi, mijn naam is Eric Schepens en ik ben 25 jaar. Naast mijn werk bij Hotel de Stille Wilde draai ik zo nu en dan een plaatje als DJ Enrice. Mijn grootste passie en hobby is echter voetbal, met mijn 7e jaar trapte ik het 1e balletje en naast mijn voetbalactiviteiten ben ik met het trainen van jeugdelftallen gestart ik was toen 13 jaar.

Zo’n 8 jaar geleden ben ik in het scheidsrechterswerk gerold, begonnen met het fluiten van de F-jes en E-tjes. Taxandria bood me toen de kans om een KNVB cursus te gaan volgen en die heb ik met goed resultaat afgelegd, waarna ik ook oudere en hogere elftallen ben gaan fluiten. Elke week zie ik de wedstrijd als een uitdaging, net zoals een spits graag wil scoren zo wil ik een goed gevoel overhouden aan een wedstrijd om deze in goede banen tot een sportief einde te brengen. Dat je het als scheids meestal gedaan hebt is niet altijd even leuk, maar de regels en structuur van het spel bieden ondersteuning, daarnaast is het aanvoelen van het spelletjes natuurlijk belangrijk. Er staat vaak voor beiden partijen veel op het spel met name op de bovenste plekken en dat bied genoeg uitdaging. Gelukkig zijn de meeste wedstrijden erg leuk en dat geeft dus net zo’n kick als scoren.

Eric Schepens werd door Ber Beerendonk ‘uitgelicht’.

Momenteel ben ik vaste scheidsrechter bij Audacia en val ik in de omliggende dorpen regelmatig in. Bij Audacia is een goede begeleiding, maar zoals bij vele clubs zijn er aan scheidsrechters te kort, ik hoop hiermee mensen te stimuleren een uurtje in de week een wedstrijd te leiden, zodat alle voetballers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Ik ben ook al enkele jaren grensrechter bij de selectie, afgelopen 3 jaar bij Taxandria en sinds dit jaar bij het 1e van Audacia. Ook dat is niet zomaar even langs de lijn rennen; kennis van het spel, inzicht in je ploeg en eerlijkheid is een belangrijke factor. Mijn Hobby, het kost wat vrije tijd, maar daar krijg je veel plezier voor terug.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar b.beerendonk@kpnmail.nl
DTZ logo low

Delen: