banner

Oisterwijk krijgt Karel Groenland Cultuurprijs


Cultuurprijs Oisterwijk wordt Karel Groenland Cultuurprijs: eerste keer postuum uitgereikt aan weduwe van Karel Groenland.
De Oisterwijkse cultuurprijs is opnieuw geïntroduceerd in Oisterwijk nadat deze enige jaren is weggeweest.
Stichting “Oisterwijk schrijft Cultuur” heeft het initiatief genomen om deze prijs een vaste plek in de Oisterwijkse samenleving te geven. Onder het motto “van, voor en door de gemeenschap” wordt de Cultuurprijs georganiseerd door betrokken vrijwilligers van de Stichting.

Karel Groenland op de speelvloer van het Oisterwijkse Natuurtheater (Foto: Joris van der Pijll).

Bij dit nieuwe initiatief hoort ook een nieuwe naam voor de Cultuurprijs: De Karel Groenland Cultuurprijs.
Karel Groenland was in Oisterwijk geliefd en beroemd om zijn culturele bijdragen aan de gemeenschap. Toneel, revue, sauwelavonden. Een leven lang actief.
Karel had met name als komiek vele fans en was een echte man van de gemeenschap.
Karel overleed op 3 april 2017 en is 65 jaar oud geworden.

Ter ere van zijn levenslange bijdrage aan de plaatselijke cultuur heet Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur het initiatief genomen om de Cultuurprijs zijn naam te geven: de Karel Groenland Cultuurprijs.

De eerste Karel Groenland Cultuurprijs is op zaterdagvond 14 oktober tijdens de feestelijke opening van Tilander postuum door de juryvoorzitter Rick Schilders uitgereikt aan de weduwe van Karel Groenland, Mies. Tevens werd haar de wisseltrofee en een oorkonde overhandigd.

De Karel Groenland Cultuurprijs zal jaarlijks bij de start van een nieuw seizoen worden uitgereikt aan een vereniging, groep of individu die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Culturele programma in Oisterwijk.

Delen: