banner

Geslaagd ontmoetingsfeest in Wijkcentrum De Coppele


Gezelligheid, muziek, zang en dans, hapjes uit verschillende landen: samen vormden zij de ingrediƫnten voor een prima geslaagd ontmoetingsfeest op 8 oktober in het Ontmoetingscentrum de Coppele.

Meezingen mag bij het ontmoetingsfeest in het Westend

De medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Oisterwijk Centraal organiseerden samen met Nieuwkomers (vluchtelingen met een verblijfsvergunning ) dit ontmoetingsfeest. Carel Brands, penningmeester van het Ontmoetingscentrum, heette iedereen welkom en vertelde dat er inwoners van meer dan honderd nationaliteiten in Oisterwijk wonen. Hij ziet ze hier ruim zestig mensen gezellig praten met elkaar en benadrukt dat het Ontmoetingscentrum daar juist voor open staat. Er worden allerlei activiteiten in het Ontmoetingscentrum georganiseerd. Hij roept iedereen op om hieraan mee te doen en zo elkaar te leren kennen.

Burgermeester Janssen beschreef wat hij aantrof als een paradijs, een feestelijk, ontspannen geheel, in vergelijking met de onrustige buitenwereld. Hij sprak zijn waardering uit voor de groep vrijwilligers die nu al weer voor de zevende keer een intercultureel ontmoetingsfeest organiseren. Uit de gesprekken met Nieuwkomers komt naar voren dat zij allen (kinderen en volwassenen) veel inzet tonen om de Nederlandse taal machtig te worden. Kinderen zijn wat sneller dan volwassenen bij het leren van Nederlands. Toch werden op dit feest zowel door volwassenen als kinderen van Syrische afkomst liedjes gezongen in het Nederlands! Elkaar ontmoeten, elkaar spreken, samen een plezierige middag hebben, allemaal stapjes in de richting van leefbare wijken, waarin iedereen zich thuis voelt en iedereen zich welkom voelt.

 DTZ logo low

Delen: