banner

Zilveren legpenning voor Hennie van Schooten Moergestel


Burgemeester Hans Janssen heeft vanavond een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Hennie van Schooten in Moergestel.
Verdiensten

In 2010 mocht Hennie een Koninklijke onderscheiding ontvangen (Foto: Joris van der Pijll).

Mevrouw Van Schooten (62) ontplooit/ontplooide de volgende activiteiten voor de gemeente Oisterwijk. Eind september wordt voor de 20e keer het culturele evenement WieKentKunst in Moergestel georganiseerd. Mevrouw Van Schooten is voorzitter van deze stichting die 20 jaar geleden door haar bedacht en opgericht is. WieKentKunst is inmiddels een begrip in Moergestel en wijde omtrek. Het concept is een cultureel weekend te organiseren met en voor de bewoners uit Moergestel, met als doel, een dorpssamenleving door middel van cultuur te verbinden. Ieder jaar wordt door de werkgroep een thema bedacht wat gedurende het jaar verder uitgewerkt wordt.

De inzet van mevrouw Van Schooten bestaat onder andere uit:
Het bijeen brengen van de nodige financiën, het aanschrijven van deelnemers, het zoeken naar locaties, het uitwerken van de ideeën en het leggen van contacten met heel veel mensen met als doel om weer een geweldig weekend neer te zetten.
Verder zet ze zich in op andere gebieden en is een aantal ideeën van mevrouw Van Schooten door de gemeente overgenomen:
· De uitreiking van de vrijwilligersprijs in de drie dorpskernen;
· De reuzen. Inmiddels reizen de drie reuzen van de gemeente heel Europa door en zijn het ware ambassadeurs van Oisterwijk! Het idee heeft navolging gekregen in verschillende buurgemeentes;
· De “verniel-me-niet-boom” staat als levende aanklacht tegen vandalisme nog steeds in een parkje langs de Reusel.

Ook op een ander terrein is mevrouw Van Schooten de laatste jaren erg actief geweest: de zorg en de aandacht voor de medemens die het moeilijk heeft, loopt als een rode draad door haar leven. Haar jarenlange ervaring in de zorg en haar voortdurende theoretische scholing daarin, resulteerde in een eigen zorgconcept waar ze de naam ‘Familiezorg’ aan gaf. Met heel veel betrokkenheid heeft ze mensen uit de gemeente Oisterwijk geholpen alsof het haar eigen familie was. Ze stond altijd voor hen klaar.

Delen: