banner

Maak samen Burendag in Oisterwijk


“Wij doen al voor de 6e keer mee aan Burendag”

23 september is het weer Burendag in heel Nederland. Ook in onze gemeente komen op verschillende plekken buren bij elkaar. Om even bij te praten of juist kennis te maken. En het is een feit: buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Daar is Anita van Antwerpen, werkzaam bij de woongroep Martino van Amarant aan de Langvennen Noord, het helemaal mee eens. In die straat wordt namelijk ook Burendag georganiseerd. Centraal staat een gezellig samenzijn met leuke activiteiten voor buurtbewoners en cliënten van de woongroep.

“Goed contact is belangrijk”

Burendag bij Amarant in Oisterwijk

Anita vertelt: “We doen dit jaar al voor de 6e keer mee aan Burendag. Er is een programma vol leuke activiteiten georganiseerd voor en door de hele buurt. Zo beschilderen we dit jaar textieltasjes en maken verschillende buurtbewoners iets lekkers voor bij de koffie. Ook voor muzikaal gezelschap is gezorgd. Een van onze buurmannen treedt 2 keer 45 minuten op met een koor. Gezellig toch! De organisatie van de Burendag doen we samen met bewoners van appartement de Lavendel, ook een onderdeel van Amarant.”

Samen organiseren
In de organisatie van Burendag zitten cliënten, familieleden van cliënten, begeleiders en buurtgenoten. Een goed contact tussen de buurtbewoners en cliënten is belangrijk voor de straat. “Het draagt eraan bij dat mensen hier prettig wonen,” legt Anita uit, ”de Burendag is in de prachtige tuin van woongroep Martino. Martino haalt samen met buurvrouw Marloes ook geld op voor de Oranje Fonds Collecte. De opbrengst hiervan gaat naar sociale projecten in Noord Brabant en een gedeelte gaat naar Martino. Ik raad iedereen aan een Burendag te organiseren in zijn of haar buurt. Wij kijken er weer ontzettend naar uit!”

Ook een Burendag?
Wilt u weten welke buurten in de gemeente Burendag organiseren? Of wilt u zelf met uw buurt iets doen? Kijk op www.burendag.nl.

DTZ logo low

Delen: