banner

Eerste Heilige Mis voor nieuwe priester in Oisterwijk


Vandaag is het feest, zoals het iedere zondag feest is…

Twee trotse ouders vergezellen Wouter naar de Petruskerk in Oisterwijk  (Foto: Joris van der Pijll).

Zondag 17 september 2017 trad Wouter Blesgraaf de Oisterwijkse Petruskerk binnen, voor zijn eerste heilige mis. Deze nieuwe pastoor is zoon van Marijke en Bert Blesgraaf, bekenden in de Oisterwijkse geloofsgemeenschap, en zijn met hun gezin met name in de Levenskerk erg actief geweest.

Wouter Blesgraaf spreekt zijn eerste woorden in zijn eerste Heilige Mis in zijn geboortedorp Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Op zaterdag 9 september vond in Heverlee in België de priesterwijding plaats. Een voor deze tijd unieke gebeurtenis; een nieuwe priester die voortkomt uit Oisterwijk, samen met Haaren en Moergestel de St. Jozef parochie. Wouter is lid van de ‘Sociëteit van Jezus’, oftewel de Jezuïeten. Het is een traditie dat een nieuwe priester zijn eerste Mis opdraagt in de parochie waarin hij is opgegroeid. Deze eerste Mis, een Ere-Mis, werd op zondag 17 september om 11.00 uur gevierd in de Petruskerk in Oisterwijk. Wouter zal vanaf heden zijn opleiding vervolgen in Leuven.

Wouter werd door maar liefst drie gilden uit de drie dorpskernen van ‘zijn’ parochie, uiteraard vergezeld van het Pastoraal team en zijn direct familie, naar het altaar gebracht. Daar sprak hij zijn eerste woorden, in deze voor hem eerste mis.

‘Vandaag is het feest, zoals het iedere zondag feest is…’

Een volle Petruskerk verwelkomde Wouter in hun geloofsgemeenschap, en twee koren zongen hem en de kerkgangers toe. Na afloop van de mis werd door de gilden buiten een eregroet gebracht, om vervolgens gezamenlijk feestelijk af te sluiten met een receptie, aangeboden door de parochie.

 

 

Delen: