banner

Drie ton en nieuwe locatie voor Scouting Oisterwijk


Scouting Oisterwijk kan ‘binnenkort’ vergunning gaan aanvragen en krijgt drie ton subsidie voor de bouw van hun nieuwe locatie. ‘Binnenkort’ is relatief gezien snel, want de organisatie hoopt op een aanvraag in februari. Na de vele jaren van wachten, verhuizen, tijdelijke huisvesting, hoop, onzekerheid, en weer hoop…  ziet het er nu naar uit dat er volgend jaar echt gebouwd kan gaan worden.

Scoutingkinderen gooien in september 2010 verfbommetjes naar het oude gebouw in de Waterhoef, een ludiek afscheid voorafgaande aan hun verhuizing naar de Sportlaan.

Scoutingkinderen gooien in september 2010 verfbommetjes naar het oude (ook tijdelijke) gebouw in de Waterhoef, een ludiek afscheid voorafgaande aan hun verhuizing naar de tijdelijke huisvesting aan de Sportlaan. (foto Joris van der Pijll)

‘Als alles volgens planning verloopt dan wordt het nieuwe bestemmingsplan Sportpark Den Donk in de gemeenteraad van februari 2018 vastgesteld. Vervolgens kunnen wij redelijk snel na dit akkoord nog in diezelfde maand een omgevingsvergunning indienen bij de gemeente Oisterwijk en in de zomer van 2018 aan het bouwen zijn.’ De nieuwe locatie staat gepland aan het einde van de Sportlaan, nabij de jaarlijkse ingang van Intents Festival en net voor de kantine van RKSV Oisterwijk. In de plannen is een blokhut, een vijver en een kampeerterrein opgenomen.

Kosten

‘Voor de realisatie van het gebouw hebben wij van de gemeente Oisterwijk een subsidie toegezegd gekregen van € 300.000,’ Voor de bouw gaat Scouting Oisterwijk een stichting oprichten en worden vrijwilligers gevraagd te helpen. Ouders van de leden krijgen 16 september de plannen gepresenteerd.

Delen: