banner

Politie inval in woning Oisterwijk


De politie en de NVWA doorzochten op woensdag 9 augustus een woning in Udenhout en Oisterwijk en namen in totaal 44 levende en 17 dode vogels in beslag.

Het gezamenlijk opsporingsteam deed namens de Rechter commissaris en de Officier van Justitie van het Functioneel Parket in Amsterdam onderzoek naar de handel in illegale uitheemse vogels. Daarvoor doorzocht het team twee locaties in Brabant. De onderzoekers vonden in de woning van een 30-jarige bewoner uit Udenhout 44 levende uitheemse vogels, waaronder enkele vogels welke van de nodige zorg waren onthouden, en 17 dode vogels. Deze vogels werden in beslag genomen. Het team had een sterk vermoeden dat deze verschillende soorten vogels in het wild waren gevangen en illegaal de EU waren binnengesmokkeld. De verdachte hield ook vogels in een woning in Oisterwijk, maar op deze locatie werden geen vogels in beslag genomen. Op beide locaties nam het team de bedrijfsadministratie en een computer in beslag. De verdachte werd proces-verbaal aangezegd en de NVWA legde bestuurlijke maatregelen tegen hem op.

Delen: