banner

Oisterwijkse hobbyisten: Anita Gerritse heeft een missie


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Anita Gerritse, een Oisterwijkse met een missie!

Anita Gerritsen uit Oisterwijk haakt al jaren kleine inktvisjes. Deze inktvisjes worden door een ‘ambassadeur’ verzameld en verstuurd naar kraamafdelingen van ziekenhuizen in het hele land. De inktvisjes zijn niet zomaar leuke kameraadjes voor baby’s, ze dienen een veel hoger doel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat couveusekindjes erg veel baat hebben bij deze kleurrijke schepseltjes. De kindjes worden rustiger en lijken zich beter te ontwikkelen. “Ik kan er gewoonweg niet mee stoppen, het voelt als een soort missie”, glundert Anita. Doordat de kleine kinderhandjes zich vastgrijpen aan de tentakeltjes laten ze de slangetjes en sondes met rust, wat de ontwikkeling en rust van het kindje ten goede komt.

Sponsoring

Ieder vrij moment besteedt Anita aan het haken van de inktvisjes. Door sponsoring en gulle gaven van familie, vrienden en zelfs wildvreemden, kan Anita de noodzakelijke materialen kopen die voor het vervaardigen van de kleine inktvisjes noodzakelijk zijn. Anita: “De reacties van de ouders zijn overweldigend, en dat maakt het haken voor die kleine weerloze schepseltjes zo leuk!” Voor eventuele info mail naar cjlgerritsen@kpnmail.nl

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar b.beerendonk@kpnmail.nl

 
DTZ logo low

Delen: