banner

Veel klachten over stoepen en bomen bij Gemeente Oisterwijk


Trots op haar werk vertelt de gemeente Oisterwijk op haar facebook hoe goed ze bezig zijn; een enorme stroom aan klachten volgt!

Tonen van het werk aan de Groenstraat, roept veel negatieve reacties op bij wijkbewoners elders (Foto: Gemeente oisterwijk).

De communicatie medewerkers van de gemeente Oisterwijk laten op hun facebook pagina graag zien hoe goed de gemeentelijke organisatie bezig is, zoals in het voorbeeld hoe de stoepen en plantsoenen van de Groenstraat in Oisterwijk een opknapbeurt krijgen. De hardwerkende medewerkers worden in beeld gebracht, en dat werk mag zeker gezien en gewaardeerd worden.

Minder of zeg maar geen waardering is er voor het achterstallige onderhoud van plantsoenen en stoepen elders in de gemeente. Een stroom aan commentaar volgt van inwoners, over gevaarlijke stoepen, maanden en soms jarenlang vragen zonder resultaat, veel ontevredenheid over de mate en snelheid van aanpak en omvang van de problemen. Gevaarlijke situaties, half afgewerkte klussen, geen actie na vragen… Een waslijst aan nog te verrichten werk volgt.

De verwijzing naar het meldpunt, zoals de gemeentelijke communicatiemedewerkers dat doen, roept eveneens op tot commentaar: ‘Hebben we al gedaan’ en ‘ze komen kijken maar doen niks’.  Tot slot, ook een veelgelezen commentaar op dergelijke berichten, richt zicht op het wel mooie aantrekkelijk ingerichte centrum, in verhouding tot de volgens inwoners verwaarloosde woonstraten.

Ofwel, inwoners laten van zich horen, en de mooie woorden van de gemeente vallen er bij in het niet…

Delen: