banner

Rooie Roeptoeter toont haar ware kleur


De Rooie Roeptoeter toont haar ware kleur, en dat is in ieder geval niet het geel van partij Algemeen Belang!

De redactie van het opiniërende lokale blad De Rooie Roeptoeter (RRT), onder aanvoering van Ad van den Oord, de mede oprichter en lid van de Oisterwijkse politieke partij PrO, kopt deze week met ‘Boerenslimheid’.  Die slimheid slaat op voormalig wethouder en raadslid Mathijssen, en zijn partij Algemeen Belang. Met een uitgebreide uiteenzetting van de situatie en wat vooraf ging, uithalende naar het volgens hem slimme spel dat de AB mannen spelen in aanloop naar de verkiezingen.

Volgens de RRT lijkt het juridische steekspel met het gemeentebestuur een opmaat naar een felle verkiezingsstrijd met als inzet “wie wordt de grootste”. Volgens Ad en zijn team is de rol van Mathijssen nog lang niet uitgespeeld in de Oisterwijkse politiek: ‘Met zijn boerenslimheid kan hij het de andere partijen nog knap lastig maken.’ Dat er enige onjuistheden in het verhaal zitten, en de rol van de andere politici en het college (burgemeester en wethouders) voor een deel ontbreken, mag bij de RRT de pret niet drukken. Het is dan ook een heel duidelijk ‘kleur bekennen’…

Lees het in de nieuwe RRT:

Delen: