banner

Fout gemeente Oisterwijk kost minimaal 395 duizend euro


‘Fouten college kosten Oisterwijkse inwoners tonnen’, zo was de reactie van partij PrO enkele weken terug op de omstreden en overigens ook mislukte verkoop van een oude gymzaal in de wijk Waterhoef.

Uit vragen van partij PrO, en de antwoorden (klik hier) van het college (burgemeester en wethouders) van de Gemeente Oisterwijk blijkt dat er € 383 729 is uitgegeven, plus nog 240 uur van eigen ambtenaren (reken op een 50 euro per uur) maakt dat 12.000 euro.

Vergeten!

Wat onbesproken bleef, zijn de verkoopkosten van het pand, want dat is nog niet verkocht! De eerdere verkoop is niet doorgegaan, en daarmee zijn ook de verkoopkosten door het spreekwoordelijke doucheputje gespoeld.  PrO heeft daar niet om gevraagd, dus zijn die kosten ook niet meegenomen in het kostenoverzicht. Zo zijn ook de kosten voor de burgemeester en wethouders niet geteld, want die worden niet geregistreerd; wil niet zeggen dat ze niet gemaakt zijn. Samen een voorzichtige schatting van nog eens 20.000 euro.

383.000 euro, met ambtelijke kosten minstens 395.000 euro en met verkoopkosten en college uren denken we aan als snel 415 duizend euro…

… en het resultaat is nihil.

Gemiste kans

Misschien was het toch beter geweest het pand voor een euro te verkopen aan de lokale verenigingen, die het voor oefenruimte, opslag en toneelbouw hadden kunnen gebruiken. Of een ander sociaal-maatschappelijk nut zoeken, net zoals het schoolgebouw waar deze gymzaal ooit bij heeft gehoord. Dat gebouw is al jaren in gebruik door De Krekul.

De gemiste opbrengst hebben we nog niet gerekend, het pand staat er nog en kan nog verkocht worden of nuttig worden ingezet voor de samenleving, dat bedrag van 250.000 euro is nog niet verloren…

 

Delen: