banner

Alles heeft een ritme bij Stoommachine Oisterwijk


‘Alles heeft een ritme,’ is de titel van het Open Dag programma van zondag 2 juli 2017 in het gebouw van de Stichting Stoommachine Oisterwijk (SSO) op het terrein van de KVL aan de Almijstraat in Oisterwijk. Niet alleen is het indrukwekkende industrieel erfgoed, draaiend, te bewonderen. De unieke entourage is die dag ook het podium voor Het Oisterwijks Orkest (HOO). Een bijzondere combinatie van mens en machine.

Bezoekers krijgen uitleg van vrijwilligers over de stoommachine (Foto: Michelle Bosmans).

De energie die door de stoommachine wordt opgewekt en de opgewekte energieke power van het orkest komen samen tot krachtige ritmes en bijzondere prestaties. De stoommachine en HOO behoren allebei tot het culturele erfgoed van Oisterwijk.  Samen presenteren zij op 2 juli een mooi programma. Een kijk- en luisterspel waarin de klanken en beats van HOO worden afgewisseld met de ritmische slagen van de stoommachine. Het concert is de seizoen afsluiting van HOO en de gelegenheid om de nieuwe orkestleider te presenteren: Arie Willem Schouten. Onder zijn leiding brengt HOO een afwisselend repertoire tijdens de open dag van SSO.

Vertegenwoordigers van beide besturen geven samen om 11.00 uur een slinger aan de machine als start van het programma. Op de hele uren (12, 1 en 2 uur) worden bezoekers getrakteerd op muzikale intermezzo’s. Op de halve uren zullen deskundige vrijwilligers rondleidingen over de stoommachine verzorgen. Er worden filmbeelden getoond over de historie en werking van de stoommachine. Daarnaast tonen enthousiaste hobbyisten miniatuurstoommachines, in verschillende variaties. De open dag, onder de titel ‘ Alles heeft een ritme’, is gratis toegankelijk voor jong en oud van 11.00 uur tot 16:00 uur.

Delen: