banner

Kinderen ziek door stankoverlast Westend Oisterwijk


Vorige week hebben leden van de Huurdersvereniging Oisterwijk, woonachtig in de wijk Westend, de stankoverlast in de wijk aangekaart bij de Huurdersvereniging.

Vele huurders houden ramen en ventilatieroosters gesloten en elektrische ventilatiesystemen worden niet gebruikt. Er zouden volgens de wijkbewoners deze voorjaarsvakantie ook kinderen ziek geworden zijn na het buitenspelen op het daarvoor bedoelde speelveld. Bewoners worden in de nacht wakker van stank en klachten aan de luchtwegen. Vooralsnog heeft de gemeente niet ingegrepen; wel heeft deze recent een waarschuwing uitgedaan richting een boer die zijn luchtwasinstallatie niet op orde had.

Huurdersvereniging Oisterwijk heeft de klacht voorgelegd aan Woonstichting Leystromen. ‘De leefbaarheidsconsulent van Leystromen heeft nog diezelfde week contact opgenomen met de huurders om een afspraak te maken. Dat vinden wij top! Serieus genomen worden is een schone zaak. Dank je wel,’ aldus Henny van Herck, huurder en lid van de actiegroep.

Anita Gerritsen van Huurdersvereniging Oisterwijk: ‘Onze activiteiten lijken inderdaad vruchten af te werpen. We gaan ook nog in gesprek met de gemeente en de omgevingsdienst. Voor Huurdersvereniging Oisterwijk is het namelijk niet acceptabel dat huurders voortdurend last hebben van mestlucht en de daaraan verbonden gezondheidsklachten.

Delen: