banner

Geluidshinder Tilburg van Intents Festival Oisterwijk


Gisteren is in Oisterwijk Intents Festival gestart. Daarover komen ook dit jaar klachten binnen. Dit jaarlijkse dancefestival trekt over drie dagen verdeeld ruim 40.000 bezoekers en verloopt altijd in een zeer goede sfeer. In tegenstelling tot eerdere jaren was vorig jaar het aantal geluidsklachten dat bij de Omgevingsdienst Midden en West Brabant (OMWB) is binnengekomen erg hoog (bijna 180). Opvallend is dat het overgrote deel van de geluidsklachten uit Tilburg en omgeving komt. Ook bij de politie komen meldingen binnen.

Ook dit jaar zijn er al veel klachten binnen gekomen. Een inwoner schrijft: Het geluid is te hard en duurt tot middernacht wat TE laat is, ik dreun letterlijk mijn bed uit. Ik hoop dat de gemeente Oisterwijk vandaag nog passende maatregelen neemt omdat mijn weekendrust fors verstoord wordt. Als mijn buurman dit gedrag zou vertonen dan zou de politie op de stoep staan!

 

De Tilburgse Wethouder Eric de Ridder reageert op twitter: ‘Het is een evenement in Oisterwijk. Heb het na vorig jaar besproken met de burgemeester. Maar kunnen er dus idd niet veel (meer) aan doen.’

 

Zo zijn er meer reacties en meldingen, met name zoals het er nu uitziet vanuit Tilburg. Ook vanuit Udenhout en Berkel-Enschot komen klachten binnen. In Oisterwijk zijn er juist inwoners die laten weten geen of nauwelijks last te hebben.

Positief

Opvallend zijn de enorme hoeveelheid positieve reacties en het massale weerwoord tegen de klagers. Honderden inwoners steunen de organisatie! Oistewijk laat haar kracht zien, voor , door en met de jeugd..

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl