banner

Film: Dodenherdenking Oisterwijk


Gisteren werd in Oisterwijk stil gestaan bij oorlogsslachtoffers:

Scouting Oisterwijk levert bijdrage aan Dodenherdenking 

Afgelopen donderdag 4 mei heeft Scouting Oisterwijk een bijdrage geleverd aan de Dodenherdenking. De herdenking vond plaats bij het bevrijdingsmonument. Scouting Oisterwijk vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking. Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen scouts de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Scouting Oisterwijk levert bijdrage aan Dodenherdenking Oisterwijk

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniële rol. Jaarlijks zijn ook zo’n 60 scouts betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam. Zij komen elk jaar uit een andere provincie.

De leden van Scouting Oisterwijk deelden gisteren bloemen uit en gaven de kransen aan. Zij ondersteunen nu al tientallen jaren bij Dodenherdenking en zijn niet van plan om daar binnenkort mee te stoppen. ‘Door bij te dragen aan de Nationale Dodenherdenking dragen wij als Scouting ons maatschappelijk belang uit. Zeker in tijden waar jongeren het zelf niet meer bewust ervaren en vrede ook nu en in de toekomst niet vanzelfsprekend zal zijn’ aldus Thomas Goudsmits, voorzitter van Scouting Oisterwijk.

Delen: