banner

Art in Oisterwijk start 1 juni


Van 1 juni tot en met 18 juni zal het centrum van Oisterwijk het decor vormen van de tentoonstelling ´Me, Myself & Ik´. Het is een event dat voor iedereen, dag en nacht, gratis toegankelijk is en waarin een grote beeldententoonstelling de publiektrekker is. Bijzonder is dat de beeldende kunst aansluiting zoekt bij muziek, dans en film vanuit het thema identiteit waar de titel ´Me, Myself & Ik´ naar verwijst.

Aan identiteit zitten publieke, maar ook persoonlijke aspecten. ‘We willen laten zien wat “spelen met verbeelding” betekent en op welke manieren dat kan leiden tot een verschillende beeldvorming bij de toeschouwers. Wat betekenen imago en individualiteit? Wat bepaalt iemands identiteit? Is dat staatsburgerschap, geboortegrond, culturele herkomst of de plek waar hij woont, werkt, liefheeft? De complexiteit van dit onderwerp inspireert kunstenaars. In de diversiteit, de eigenheid in het werk van nationale en internationale kunstenaars wordt dat in deze tentoonstelling duidelijk. De expositie is vrij toegankelijk voor iedereen. We verwachten ca. 200.000 bezoekers,’ aldus Liesbeth Huls die samen met Bert Huls dit project opzet.

WAT IS ER TE ZIEN
De lijst met deelnemende kunstenaars is inmiddels indrukwekkend. Er zijn beelden van internationaal bekende kunstenaars als: Robert Combas, Jim Dine, Karel Appel, Jan Fabre, Sam Francis en Robin Winters. Hun beelden worden tentoongesteld in het centrum op De Lind en het Lindeplein. De verschillende openbare ruimtes zullen van gevel tot gevel worden ingericht als volwaardige museumzalen. Naast deze sculpturen, een fototentoonstelling en een banierententoonstelling aan de lichtmasten zullen er ook een aantal plekken verrassend worden ingericht. In het weekend van 9 tot en met 11 juni krijgt dit event een extra dimensie met een festivalachtig programma rond muziek en dans.

Delen: