banner

Gemeentesecretaris zat in Oisterwijk naar Haaren complot


Gemeenteambtenaar Jan Scheffers was de bedenker van het ludieke plan; en de Haarense gemeentesecretaris zat ook in het ‘complot’:  Op 1 april nieuwe borden ophangen aan de gemeentegrenzen van de omliggende gemeenten, met een knipoog naar de voorgenomen herindeling van de Gemeente Haaren.

In het geheim werd het plan zaterdag in uitvoer gebracht, en was het niet Gemeente Oisterwijk die dorp Haaren er bij kreeg, maar werd Gemeente Haaren verrijkt met het dorp Oisterwijk! Verkiezingen gingen er overigens niet aan vooraf.

Aan de Haarenseweg op de grens van Oisterwijk met Haaren werd een nieuw bord gehangen met de naam ‘Oisterwijk’, en met kleine letters eronder: ‘gemeente Haaren’. Het nieuws kwam afgelopen zaterdag, voorzien van foto, op deze website naar buiten. Het Brabants Dagblad concludeerde: ‘het is een 1 april grap’. De Nieuwsklok kwam vandaag met de onthulling van ‘de dader’.  Al met al een ludieke en gewaardeerde actie.

Oisterwijk, gemeente Haaren werd bevestigd met nieuwe komborden (Foto: Michelle Bosmans)

 

Delen: