banner

Inwoonster Oisterwijk voelt zich aan haar lot over gelaten


Na anderhalve maand van vragen, bellen, wachten, bellen, wachten, bellen, wachten, boos worden, dreigen met de media, eindelijk een gesprek, weer wachten, wachten, wachten, … komt dan eindelijk de dag voordat je naar het ziekenhuis moet, na wederom drie belletjes met het gemeentehuis, de betreffende ambtenaar met een antwoord.

Dat het antwoord voor deze inwoonster niet werkbaar is, dat mag duidelijk zijn; anders had deze mevrouw de ruimte van deze pagina kunnen gebruiken om haar dank uit te spreken …

In dit verhaal zijn er twee partijen: Een ambtenaar (waarvan we de naam uit privacybescherming niet mogen noemen) die werkt namens wethouder Peter Smit (AB), eveneens op de hoogte van deze zaak. En inwoonster Debby Rozen (ze haar privacy heeft opgegeven, omdat ze juist graag wel een reactie had willen ontvangen van de gemeente) die haar situatie aankaart om hopelijk verandering te brengen in hoe de gemeente omgaat met haar inwoners. De gemeente geeft desgevraagd aan niet in te willen ingaan op deze zaak: ‘Dit mogen we niet vanuit de wet in het kader van de privacy.’

Debby heeft al hulp in huis voor 2,5 uur per week. Nu we dit schrijven, is mevrouw in het ziekenhuis geholpen, en wacht ze totdat ze ergens midden volgende week naar huis kan.
Hoe? Ze heeft nog geen idee. Want de tijdelijke extra hulp die ze begin februari heeft aangevraagd, is haar niet geboden, of in ieder geval niet in een volgens haar passende oplossing.
Het laatste nippertjes werk en het bijna stelselmatig niet nakomen van vele toezeggingen door de ambtenaar, het vele navragen en bijna smeken om antwoord, en hetgeen haar aan ‘hulp’ is geboden, gaf mevrouw kort voor haar ziekenhuisopname enorm veel stres.

‘We hebben de dienstverlening naar onze cliënten hoog in het vaandel staan en betreuren het dat deze cliënt ervoor kiest om de publiciteit te zoeken,’ aldus de woordvoerder van wethouder Zorg en Welzijn. Een voor deze inwoonster bevredigende inhoudelijke oplossing werd zover bekend nog niet geboden…

Delen: