banner

Oisterwijkers in gedichtenbundel


Karin van den Heuvel, Jan van Rijthoven en Loes Westgeest staan met hun gedichten in een bundelen worden gepresenteerd tijden de tentoonstelling in wijkcentrum ’t Sant, Beneluxlaan 74 te Tilburg. Tijdens de openingstijden van het wijkcentrum is deze tentoonstelling te bezichtigen op de 1e verdieping (ring).

Deze tentoonstelling “Het Gezicht achter het Gedicht” bevat enerzijds foto’s  van dichters en anderzijds gedichten over fotografie gemaakt door diezelfde dichters. Het idee voor deze expositie is ontstaan naar aanleiding van de bundel “Tilburgse Mariagedichten”, die vorig jaar mei is uitgebracht. In die bundel zijn gedichten opgenomen, die zijn voorzien van foto’s van Maria-afbeeldingen. Deze foto’s zijn gemaakt door drie leden van de Tilburgse Amateur Vereniging, namelijk Marcelle Mientjes, Jan van der Pennen en Jacques van der Schans.

Jacques van der Schans vond het een gemis dat in die bundel geen portretfoto van de dichter was opgenomen. En dit bracht hem ertoe om de dichters thuis op te zoeken en daar foto’s te maken. Ongeveer de helft van de dertig dichters woont in Tilburg en de andere dichters wonen in Riel, Goirle, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Chaam, Nuenen, Helmond, Roosendaal, Bergen op Zoom, Halsteren, Dordrecht, Rotterdam, Antwerpen en Gent. Om de wisselwerking tussen fotograaf en dichter tot stand te brengen hebben de dichters een gedicht over fotografie gemaakt.

Ook de Oisterwijkse stadsdichter Karin van den Heuvel en de voormalige Oisterwijkse stadsdichter Jan van Rijthoven, alsmede Loes Westgeest uit Berkel-Enschot hebben hun medewerking verleend. Allen zijn ze bekend van hun werken in de Oisterwijkse samenleving, op deze website en in de Nieuwsklok.

Tijdens de opening op zaterdag 1 april 2017 (geen grap) om 11.00 uur in Wijkcentrum ’t Sant zal een overgroot deel van de dichters aanwezig zijn. Zij zullen dan tevens hun gedicht ten gehore brengen. Bij de opening van deze expositie zal aan de dichters een exemplaar worden aangeboden van de bundel “Het Gezicht achter het Gedicht”. Deze bundel is door Jacques van der Schans samengesteld en bevat een of meerdere foto’s per dichter en het gedicht. De dichters krijgen zo een blijvende herinnering aan hun medewerking.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening dan wel in de maand april de expositie te bezoeken.

Delen: