banner

Expositie tekeningen in Verdieping Moergestel


Expositie van tekeningen-schilderijen-ruimtelijk werk door Tonneke Goossens en Trees de la Marche in de Verdieping in Moergestel.

 

Tonneke Goosens:

Ik toon werk in steen en hout; hout, speksteen en zwerfhout zijn de materialen waar ik graag mee werk. Ik ga uit van de bestaande vorm en probeer dan zichtbaar te maken wat er al inzit, een spel maar soms ook een gevecht, het beeld geeft zich niet zo maar prijs. Sinds ik ook zwerfhout bewerk/versier is wandelen niet meer hetzelfde. Altijd om me heen kijken, in takken en bomen gaan zoveel mooie vormen schuil. Ik ben lid van de Tilburgse kunstkring. Naast mijn driedimensionaal werk teken en schilder ik daar ook. Enkele van mijn beelden zijn eerder getoond in regionale exposities van de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst

Trees de la Marche:

Een portret tekenen of schilderen is voor mij zeer boeiend en uitdagend. Ik vind het eengenot. Mensen zijn zo mooi in hun alledaagsheid en hun grote bijzonderheid: vrouwen, mannen, jonge mensen, oude mensen of kinderen. Als mensen voor mij willen poseren is het een waar geschenk. “Portretten” zijn dan ook een groot onderdeel van deze tentoonstelling. Het zijn tekeningen, aquarellen en olieverf schilderijen. Bij het schilderen van de reeks “Vergeten Getuigen” (vrouwen uit oorlogsgebieden, vml uit de Balkan) zijn de oorlog en het geweld steeds meer en meer in de schilderijen geslopen. Enkele impressies van oorlogsgeweld en ander geweld jegens vrouwen hangen in deze expositie. Een ander belangrijk thema is “zee en strand”! Aquarellen en olieverf schilderijen. De zee en strandzichten zijn geïnspireerd op Oostduinkerke (be). Eerdere exposities: Nationaal Monument Kamp Vught, Tuzla-Srebrenica (Bosnië-Herzegovina),Suin (Fr.), Amsterdam, Mechelen (be), Roeselaere (be) Hilvarenbeek.

Galerie de Verdieping Industrieweg 16 Moergestel. 25-26 maart  1-2 en 8-9 april

Openingstijden zaterdag van 13.00-17.00 zondag van 11.00-17.00 uur

Delen: