banner

Anti racisme bij expositie in Bibliotheek Oisterwijk


Op 21 maart is het de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie en opent de Bibliotheek Oisterwijk de expo van de Anti Racisme Groep ARG. Zij laten posters zien met uitingen over dit onderwerp door de jaren heen.

De aanleiding voor deze dag waren de demonstraties tegen de pasjeswetten in Zuid Afrika. Op 21 maart  1960 verzamelde zich in township Sharpeville een menigte om vreedzaam te demonstreren tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. De demonstratie eindigde in een groot bloedbad. Zonder waarschuwing vooraf openden politieagenten het vuur en werden er 69 mensen doodgeschoten (waaronder 10 kinderen) en raakten er 180 mensen gewond. Naar aanleiding van deze afschuwelijke gebeurtenis vinden veel mensen dat deze dag gekozen moet worden om de mensenrechten te promoten. Vandaar dat de VN 21 maart heeft uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

AntiRacismeGroep
De posterexpositie is een initiatief van ARG, de AntiRacismeGroep van Tilburg en omgeving, die op vrijwillige basis werkzaam is. De ARG wil dat mensen zich bewust worden van het feit dat discriminatie en racisme – en in extremo fascisme – negatieve verschijnselen zijn, die vooral gebaseerd zijn op superioriteitsgevoelens, vooroordelen en gebrek aan kennis van zaken. Zij wil door middel van informatievoorziening het publiek daarmee confronteren, het gesprek hierover aangaan en op die manier een serieuze bijdrage leveren aan een meer gelijkwaardige samenleving.

Voor meer informatie over ARG ga naar de website: www.antiracismegroep.nl

ARG is bereikbaar via info@antiracismegroep.nl

De expositie is te bezichtigen van 21 maart tot 21 april 2017 in de Bibliotheek Oisterwijk, Spoorlaan 82E, Oisterwijk.

Openingstijden bibliotheek Oisterwijk:

Maandag 14:00 – 18:00 uur

Di t/m do 10:00 – 18:00 uur

Vrijdag 10:00 – 20:00 uur

Zaterdag 10:00 – 15:00 uur

Zondag gesloten

Delen: