banner

Wethouder Batenburg zorgt voor debacle in Oisterwijkse cultuur


‘Moties en dualisme daar doen wij niet aan,’ aldus Henk Schoones in een ingezonden brief over ‘inwoners die vragen, die worden overgeslagen!’


AB en VVD nemen liever een wethouder in de wachtgeldregeling voor 300.000 euro dan hem zelfstandig zijn werk te laten doen. Let wel voldoende geld om het nieuwe scouting gebouw van te betalen. Natuurlijk is de motie verworpen omtrent het Insaid gebouw, want inwoners die iets vragen worden overgeslagen. Waarom?, omdat de top van AB en VVD middels hun katvangers, in het college, bepalen wie er een deel van de koek krijgt, AB mag het laatste stukje van het Lindeplein ontmantelen en VVD krijgt het Insaidgebouw. Even de oppositie en omwonenden laten uitrazen en we gaan over tot de orde van de dag. Dit gebouw wordt al 20 jaar rondgeschoven door ontwikkelaars om er belastingtechnisch beter van te worden. De machteloze raad heeft ergens iets geroepen over kruimels, om de indruk te wekken dat ze iets deden, en plotseling gaat de wethouder van cultuur dit gebruiken om vriendjes te faciliteren. Maar wat wethouder Batenburg doet met cultuur eindig steevast in een financieel debacle en een ongehoorde schraalheid aan cultuuruiting. Wat nu te doen? Omwonenden volhouden tot volgend jaar en wegjagen, voor zover mogelijk, van AB en VVD. Dit gebouw dient te worden afgebroken of omgebouwd tot Gemeentekantoor, ideaal gelegen tussen Haaren en Oisterwijk. Het huidige Gemeente kantoor staat voor 70 procent van de tijd leeg. Namelijk van 17.30 uur tot 07.30 uur en zaterdag en zondag volledig. Inwoners in onze Gemeente hebben behoefte en recht op voorzieningen in het centrum, weg met die fallussen.
Henk Schoones

Delen: