banner

Vrijwilligersondersteuning bij administratie


Contributie, zorgtoeslag, abonnementen, energierekeningen, de huur, levensverzekeringen, studieschulden, etc., je kunt makkelijk verdwalen in het doolhof dat administratie heet. Gelukkig is Thuisadministratie er om orde te scheppen in de chaos. Het is een initiatief van Humanitas en ContourdeTwern,  vrijwilligersorganisaties die mensen helpen iets te veranderen aan een probleemsituatie. De Thuisadministratie is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Oisterwijk van 18 jaar en ouder die problemen met hun administratie ervaren. Uitgangspunt is dat deelnemers de administratie weer zelf gaan doen.

Maatwerk

Na de kennismaking wordt er inzicht en orde gemaakt in de administratie. Wanneer dit op orde is komt er een beslismoment; gaan we verder of ronden we af? Per deelnemer wordt dan bekeken of er coaching en begeleiding nodig is zodat de deelnemer de administratie in de toekomst zelf kan doen. De deelnemers worden ondersteund door vrijwilligers. Deze vrijwilligers volgen een intensieve training. In deze training wordt geleerd hoe een administratie opgezet wordt, waar iemand recht op heeft, maar ook hoe mensen te motiveren zijn om het heft in eigen handen te nemen. De vrijwilligers worden waar nodig ondersteund door professionals.  Het doel, zelfredzaamheid van de deelnemers, wordt in 80% van de gevallen bereikt.

Lage drempel

De vrijwilligers van de Thuisadministratie komen soms bij mensen thuis die in kwetsbare situaties zitten. Daarom hebben wij de geheimhoudingsplicht hoog in het vaandel staan. Deelnemers kunnen in een veilige omgeving hun verhaal doen. Daarnaast ontvangt bijna iedereen die zich aanmeld bij de Thuisadministratie ook ondersteuning. Mensen kunnen zichzelf aanmelden, maar dit kan ook via een verwijzende partij. Meer weten of je aanmelden kan via: www.thuisadministratie.info. Heb je geen internet dan kan dat ook via Contourdetwern Oisterwijk 013-528 40 80

 DTZ logo low

Delen: