banner

Kerkberichten: Joanneskerk in Oisterwijk


Hieronder leest u informatie over de activiteiten in de Joanneskerk in Oisterwijk:

 

Een blik op de Joanneskerk en parochie. (foto Joris van der Pijll)

Een blik op de Joanneskerk in Oisterwijk. (foto Joris van der Pijll)

 

 

 

 

Zaterdag 25 februari

19.00 uur: Eucharistieviering met samenzang: t.i.v Cees en Rie Loonen (jgt).

 

Zondag 26 februari

11.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, t.i.v. Godelieve Schraven-Michielsen (mgd); Doortje van Putten-Markus (mgd); Jo Robben-van den Boogaard (1ste jgt); Adrie van Hamont-van Broekhoven (jgt).

 

Maandag 27 februari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Dinsdag 28 februari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Woensdag 1 maart

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Donderdag 2 maart

9.15 uur: Rozenkransgebed

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Vrijdag 3 maart

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Gedoopt

Op zondag 19 februari werd Jaily van der Bruggen door het H. Doopsel opgenomen in onze Kerk: van harte proficiat!

 

Aswoensdag

Er is geen ’s avonds geen viering.

 

Vrouwenochtend

Dinsdag om 10.00 uur is er weer vrouwenochtend in de pastorie. Alle vrouwen zijn welkom.

 

Overweging

Heeft u het al eens uitgeprobeerd? Dat wat Jezus zegt in vers 33? Hij zegt: “Maar zoekt eerst het Koninkrijk en zijn gerechtigheid: dan zal dat alles u erbij gegeven worden.” Dat is niet zo maar een zoethoudertje, maar het is volkomen betrouwbaar. Jezus wijst er op dat het zoeken naar het Koninkrijk Gods onze prioriteit moet hebben. Al datgene waarvoor de mens niet zelf kan zorgen kan hij aan onze hemelse Vader voorleggen, die er in zal voorzien, dat is de belofte die Jezus ons allen geeft op die ene voorwaarde: Het Koninkrijk eerst! Zoekt u naar dat Koninkrijk? Het is midden onder u. U behoeft zich slechts te wenden tot Jezus, die onze Redder en Verlosser is. Betrek Hem in heel uw leven bij alles wat u doet en in al uw gebeden en het zal aan u bewezen worden.

 

Woord van het pastorale team

Afgelopen donderdag (16 februari) waren we in Nijmegen: Ad uit de Joanneskerk was promovendus: hij had een proefschrift geschreven en moest dit verdedigen voor zijn promotie. Dat was een indrukwekkende gebeurtenis: een commissie van in toga geklede mensen kwam de zaal binnen en precies om half 11 kreeg de promovendus het woord. Hij legde uit wat hij had onderzocht en hoe hij te werk was gegaan. Hij had in twee dikke boeken in het Engels zijn studie over de bibliotheek van het klooster Soeterbeeck uitgelegd. Daarna werden er vragen op hem afgevuurd door hooggeleerde heren, en een mevrouw, in het Nederlands en in het Engels. Of de promovendus maar even wilde verklaren wat hij op bladzijde die en die geschreven had, want men was het er niet mee eens. Op eenvoudige maar heldere wijze wist Ad alle commentaar duidelijk te weerleggen. Precies om half 12 werd de verdediging gestopt, de commissie trok zich terug om later weer te verschijnen en de bul te overhandigen met de mededeling: Cum Laude! Daarop kunnen we alleen maar zeggen: van harte proficiat Ad, we zijn trots op jou!

 

Delen: