banner

Nieuwe planning Senioren in Beweging Oisterwijk


Door een unieke samenwerking van de Oisterwijkse Stichtingen Ons Oisterwijk en Oisterwijk Centraal, loopt van 9 januari tot 30 juni een fantastisch project, “Senioren in Beweging”. 55+ Senioren kunnen plaatsnemen in De PAREL Express en na een gezellig ritje door Oisterwijk gaan zwemmen in zwembad De Leije.

De PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein, in nieuwe kleuren en logo…

Wie niet van water houdt kan ook deelnemen! Er worden in De Leije tevens leuke activiteiten georganiseerd. Sport- en Zorgatelier Oisterwijk biedt op de vrijdagochtenden van 10.45 tot 11.30 uur, de mogelijkheid om in groepsverband en onder begeleiding gezellig en gezond bezig te zijn. We sporten samen in spel- of circuitvorm, op muziek of op een stoel. Tijdens de beweeglessen staat niet de prestatie centraal, maar het ontdekken van uw bewegingsmogelijkheden, gezond bezig zijn en contact met anderen. Voor meer sport mogelijkheden zie www.wybewegen.nl
Dus bent u 55+ en voldoende vitaal om te zwemmen of om lekker ontspannen bezig te zijn en bovenal geïnteresseerd om dorpsgenoten te ontmoeten, meldt u dan aan voor deelname via info@stichtingoisterwijkcentraal.nl Peter Dirks, voorzitter van Stichting Ons Oisterwijk (beheerder van de PAREL Express) is verheugd dat de belangstelling vanuit de Gemeente en de gemeenschap voor dit project zo groot is. “Met Optisport (de beheerder van zwembad De Leije) hebben we goede afspraken kunnen maken. Ook de Gemeente Oisterwijk en de Brabantse KBO-afdeling Oisterwijk ondersteunen het project van harte”.

Door de financiële bijdrage van de Gemeente Oisterwijk en de medewerking van alle betrokken partijen hebben we de eigen bijdrage per deelnemer beperkt kunnen houden tot euro 2,50 per deelname. Voor dit bedrag geniet u van vervoer met de PAREL Express, professionele begeleiding, toegang tot het zwembad en een kopje koffie/thee. 10-ritten kaarten zijn verkrijgbaar bij de chauffeur van de PAREL Express voor euro 20,00. Voor diegene die aantoonbaar problemen hebben met de betaling hiervan, heeft de organisatie een betalingsfaciliteit met de Gemeente Oisterwijk kunnen regelen. Bel hiervoor Karin Rentmeester: 06-47933872 of mail mentorhulpoisterwijk@outlook.com

“Naast de reguliere toeristische-, evenementen en thematische-ritten richten wij ons op sociaal-maatschappelijke activiteiten. Stichting Ons Oisterwijk heeft als doel activiteiten te organiseren, die ten goede komen aan de gemeenschap van Oisterwijk in de breedste zin van het woord. De Stichting is onafhankelijk en wordt gevormd door vrijwilligers. Met inzet van de PAREL Express verbinden we jong en oud, ondernemers en inwoners, gehandicapten, minder validen en minder bedeelden met de maatschappij. Met de Express verbinden we mensen in en met Oisterwijk, Heukelom, Moergestel en Haaren. Ook aanmeldingen van chauffeurs, gidsen, helpers en ondersteuners zijn welkom”

Het project “Senioren in Beweging” loopt op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtenden door tot minimaal 30 juni 2017. Op het overzicht kunt u nalezen hoe u zich kunt aanmelden en waar u kunt opstappen op de PAREL Express. Ook 55+ en woonachtig in Oisterwijk, Heukelom, Moergestel of Haaren? Wat let u om uzelf aan te melden?!

Delen: