banner

Neva ensemble in Lodewijkskerkje in Oisterwijk


Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble bezoekt wederom het Lodewijkskerkje. Van begin december tot half januari verzorgen zij wederom een groot aantal optredens door heel Nederland.

Het Russische klein koor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Dit gezelschap keert elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders , maar ook uit de media aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan hen besteed. Een bekend ochtendblad noemde deze top solisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

Het concerten is vrij toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge- en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

vrijdag 13 januari, 2017
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:20:00 uur
Delen: