banner

Motivatie autopark gemeente Oisterwijk onjuist


Bij de aanschaf van nieuwe voertuigen voor de gemeentelijke diensten worden nog geen elektrische auto’s aangeschaft, voorgaande jaren niet, en ook nu nog niet. De gemeente geeft hier jaarlijks dezelfde uitleg over, maar een leverancier van elektrische bestelwagens en vrachtwagens heeft over die uitleg geen goed woord over.

“Bij de aanschaf van bedrijfsauto’s worden de ontwikkelingen op het gebied van elektronische of hybride aandrijving onderzocht. Momenteel biedt het beschikbare aanbod in combinatie met inzet bij de Buitendienst nog geen voldoende oplossing. Elektrische of hybride bedrijfsauto’s zijn nog niet geschikt voor zware belading, het trekken van aanhangwagens en relatief lange rijafstanden. We verwachten dat er in de toekomst naarmate de techniek zich ontwikkelt en milieueisen strenger worden, zich meer mogelijkheden voordoen,” aldus de gemeente over de onderbouwing van deze keuze. Het college (burgemeester en wethouders)  heeft begin vorig jaar en ook aan het einde dan ook opdracht gegeven een nieuw voertuig aan te schaffen van het conventionele type, op brandstof.

Willen is kunnen

Keuze genoeg in elektrisch rijden, ook met bestelwagens en vrachtwagens…

Vorig jaar reageerde zijn bedrijf al over een bericht op Oisterwijknieuws.nl met dergelijke woorden, en nu komt Mart Noordam, de woordvoerder van het bedrijf Emoss, gespecialiseerd in elektrisch aangedreven bestelwagens en vrachtwagens, met een nog stelligere uitspraak: ‘Het is omdat de gemeente niet wil.’ Het bedrijf wil graag een afspraak maken om uit te leggen hoe de werkelijke situatie is, want volgens hen is de gemeente, de wagenparkbeheerder en de verantwoordelijk wethouder, alles behalve goed geïnformeerd en verspreiden ze met deze uitleg leugens over de mogelijkheden van elektrisch rijden en gebruik bij gemeentelijke diensten.

 

 

Delen: