banner

Kerkberichten: Joanneskerk in Oisterwijk


Hieronder leest u informatie over de activiteiten in de Joanneskerk in Oisterwijk:

 

Een blik op de Joanneskerk en parochie. (foto Joris van der Pijll)

Een blik op de Joanneskerk in Oisterwijk. (foto Joris van der Pijll)

 

 

 

 

Kerkberichten H. Joannes van Oisterwijk, 2 – 8 februari 2017

 

Donderdag 2 februari

9.15 uur: Rozenkransgebed

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Vrijdag 3 februari

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Zaterdag 4 februari

19.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, t.i.v. Gerrit van Gils (jgt).

 

Zondag 5 februari

11.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, t.i.v. Dimphy van der Steen-van Ermen (mgd); Anton Bergmans.

 

Maandag 6 februari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Dinsdag 7 februari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Woensdag 8 februari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Kinderactiviteiten

Zondag is er onder de eucharistieviering: Kinderkerk, Kinderwoorddienst en Tienerkwartier.

 

Overleden

Op 87-jarige leeftijd is Gerda Hesselmans-van Beek overleden; wij bidden haar gezin van harte Gods troost toe.

 

Overweging

Toen het jaar 2000 kwam, werd er in een bejaardentehuis een ‘overlevingspakket’ uitgedeeld, waarin onder andere een zaklantaarn zat, want alle computers zouden op tilt raken en dan zou ook de elektriciteit uitvallen. De bewoners konden met het pakket het jaar 2000 met een gerust hart tegemoet zien, want de lantaarn kon licht verschaffen in de duisternis.

Zo zegt Jezus dat wij als christenen ons geestelijke licht moeten laten stralen voor de mensen die dat licht niet kennen. Niet verbergen, maar laten schijnen. Zo deden ook de mensen in dat bejaardentehuis: ze hielden die zaklantaarn dicht bij de hand, want het zou eens donker worden…

Wij kunnen die zaklantaarn zijn voor hen die het licht van Jezus niet kennen. Voor ons geldt: niet dicht in de buurt houden, maar volop laten schijnen: laat anderen zien dat u bij Hem hoort, Die het Licht der wereld is en Die alles overwon.

 

Woord van het pastoraal team

Zonder vrijwilligers zou de kerk er heel anders uitzien en zou men zich zelfs af kunnen vragen: ‘Zou het dan mogelijk zijn om alles te laten plaatsvinden? Denk eens aan alle voorbereidingen op de eerste H. Communie en het H. Vormsel? Vroeger gebeurden voorbereidingen op de lagere school, maar helaas gebeurt dat nu bijna nergens meer, dus moet er vanuit de parochie actie ondernomen worden. En dat gebeurt gelukkig ook. Zo zijn er ook andere werkzaamheden, soms minder interessant, maar ze zijn wel nodig. Deze week (en het is achter de rug als u dit leest) zijn er vele mensen op pad gegaan om de brieven voor kerkbalans bij u in de brievenbus te stoppen. Gelukkig was het redelijk goed weer: geen gladheid en geen regen. Tegen al deze noeste werkers zeggen wij nog eens van harte ‘Dank je wel’.

 

Delen: