banner

Kerkberichten: Joanneskerk in Oisterwijk


Hieronder leest u informatie over de activiteiten in de Joanneskerk in Oisterwijk:

 

Een blik op de Joanneskerk en parochie. (foto Joris van der Pijll)

Een blik op de Joanneskerk in Oisterwijk. (foto Joris van der Pijll)

 

 

 

 

Kerkberichten H. Joannes van Oisterwijk, 19 – 25 januari 2017

 

Donderdag 26 januari

9.15 uur: Rozenkransgebed

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Vrijdag 27 januari

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Zaterdag 28 januari

Geen viering.

 

Zondag 29 januari

11.00 uur: Eucharistieviering met samenzang.

 

Maandag 30 januari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Dinsdag 31 januari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Woensdag 1 februari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Kinderactiviteiten

Zondag is er onder de eucharistieviering: Kinderkerk, Kinderwoorddienst en Tienerkwartier.

 

Overweging

Jezus spreekt tot de leerlingen en tot de menigte die zich verzameld had. Hij sprak de beroemde zaligsprekingen. Acht maal en zelfs als negende de zaligspreking over vervolging om zijn Naam. Is het niet zó, dat het niet mogelijk is om slechts één van de zaligsprekingen na te leven en de andere maar te laten voor wat zij zijn? Een arme van geest zal namelijk geen behagen scheppen in het verdriet van de ander en zo mag u ze allemaal bezien. En zij die Jezus’ woorden serieus nemen, zullen zeker, in moeilijke tijden, zijn Naam niet verloochenen. Laten wij elkaar bemoedigen om Jezus, onze Redder en Verlosser hoog te achten en Hem geloof te schenken. Het zal niemand ooit berouwen.

 

Woord van het pastoraal team

‘Ze preken we kruis, maar bedoelen munt’. U kent die uitspraak wel over de christelijke kerken. Natuurlijk preken we “kruis”, want daarin ligt de eeuwige redding van iedere mens die in dat offer van Jezus gelooft. Maar helaas draait het in de wereld bijna alleen om geld en hebben kerken dat ook nodig om te kunnen blijven bestaan. Iedere vereniging heeft daar mee te maken. Daarom werken vrijwilligers er aan om te zorgen dat u een brief over Kerkbalans straks in de brievenbus vindt met de vraag: ‘Doet u mee en mag het wat meer zijn?’ Helaas moeten we naast het “kruis” ook over munten en biljetten spreken: het is nodig. Alle middelen maken het mogelijk om dat “kruis” te blijven verkondigen en daaraan helpen alle vrijwilligers, die zich steeds weer inspannen, hard aan mee: dank je wel!

 

Delen: